Näiltä sivuilta löydät tietoa home- ja rakennusvirheistä kiinteistö- ja asuntokaupoissa sekä niihin erikoistuneista asianajotoimistoista ja homekoiratutkijoista.

Asiantuntijat

Laamanni, asianajaja, varatuomari Harri Kontturi on toiminut asianajajana n. 30 vuotta. Työssään hän on hoitanut lukuisia kiinteistö- ja osakekauppoihin liittyviä riitoja. Asianajajana hän on joutunut perehtymään niin ostajan kuin myyjän perspektiivistä kaupan virhetilanteisiin sekä arvioimaan eri osapuolten vastuu- ja velvoitekysymyksiä. Asianajaja Harri Kontturi on toiminut luennoitsijana monissa koulutustapahtumissa sekä rakennusvirheisiin keskittyvissä seminaareissa vuosien ajan. Hän on erikoistunut mm. kiinteistökauppoihin liittyvään sopimusjuridiikkaan ja luovutustilanteisiin liittyviin vastuuehtoihin.

Asianajaja Jyrki Piiparinen on hoitanut kiinteistön kauppoihin ja rakentamiseen liittyviä riitoja vuodesta 1997 lähtien. Lisäksi hän kouluttaa ja luennoi alaan liittyen. Oikeudenalaan erikoistuneena Piiparisella on laaja kokemus eri osapuolten avustamisesta kaikenlaisissa asumiseen liittyvissä oikeudenkäynneissä. Piiparinen on myös pitkään konsultoinut asiantuntijan roolissa eri kokoisissa rakennushankkeissa eri rooleissa olevia toimijoita oikeudellisen riskinhallinnan osalta.

niina-kukkonenLakimies, OTM, HTM Niina Kukkonen hoitaa kiinteistö- ja asuntokauppariitoihin liittyviä toimeksiantoja. Kukkonen on opinnoissaan erikoistunut kyseiseen aihepiiriin muun muassa kahden pro gradu – tutkielman kautta. Suorittaessaan hallintotieteiden maisterin tutkintoa (HTM) Kukkonen on tehnyt pro gradu – tutkielman aiheesta ”asuinkiinteistön kaupan salainen virhe ja ostajan oikeus hinnanalennukseen”. Myöhemmin oikeustieteen maisterin tutkinnon yhteydessä Kukkonen on perehtynyt kuntotarkastajan vastuukysymyksiin tutkielmassaan ”asuinkiinteistön kuntotarkastus – kuntotarkastajan vastuu sopimussuhteeseen nähden kolmanteen”.