Näiltä sivuilta löydät tietoa home- ja rakennusvirheistä kiinteistö- ja asuntokaupoissa sekä niihin erikoistuneista asianajotoimistoista ja homekoiratutkijoista.

Kuvagalleria

Tapaus 1

Yleisilme on päällisin puolin siisti (kuva 1). Pinnan alla puu näyttää vielä hyväkuntoiselta (kuva 2). Villat hyväkuntoisia, paperissa jo nähtävissä kosteusjälkiä (kuva 3) ja kun rakennetta puretaan tarpeeksi, huomataan, että puu on vaurioitunut (kuva 4).

 


 

Tapaus 2

Ulkoseinä ja sokkeli vaikuttavat hyväkuntoisilta (1). Styroksi näyttää vielä kuivalta (2) Todellisuus paljastuu kuitenkin pintaa syvemmältä, kosteusarvot ovat korkealla (3).

 


 

Tapaus 3

Päällisin puolin puu näyttää terveeltä (1) mutta todellisuus paljastuu jälleen ”terveen” puun alta (2). Lisäavaukset vahvistavat käsitystä kohteen korjaustarpeesta (3).

 


 

Tapaus 4

Seinän paneeliverhous on kunnossa, mutta jo ensimmäinen avaus paljastaa rakenteiden surkean kunnon (1). Näky alapohjassa on lohduton (2) eikä yläpohja tee asiassa poikkeusta (3).

 


 

Tapaus 5

Yleisilme on jälleen siisti ja pintamateriaalit ovat ehjiä (1). Eristeenä käytetty puru vaikuttaa kuivalta, mutta pahvin jäljet viittaavat kosteusongelmaan (2) ja kun mennään tarpeeksi syvälle, purun alta paljastuu kostea ja pahasti vaurioitunut puurakenne (3).

 


 

Tapaus 6

Yleisilme on siisti (1). Rakenneavauksessa paljastuu vanha sisäseinä, pahoja vaurioita ei vielä tässä vaiheessa havaita (2). Ongelmat paljastuvat kuitenkin alapohjasta (3). Alapohjarakenteen tuenta on toteutettu kyseenalaisin keinoin (4).

 


 

Tapaus 7

Ulkoseinän alaosan avauksessa paljastuu ikävä yllätys kosteusvaurioista seinässä ja alapohjarakenteissa (1). Korokepuulattian avaus, lämmöneristeenä oleva kutterilastus on painunut noin 50 mm (2). Kutterilastukerroksen pohjalla tunkkainen, imelä haju ja kosteusvaurioitunutta puurakennetta (3). Valkoinen nukkakerros on betonista irtoavaa suolaa, mikä on merkki vakavasta kosteusvauriosta (4).

 


 

Tapaus 8

Talon alla ryömintätilassa homeisia puutavaroita ja kantoja (1). Lattian alapinta on kostea (2). Lattiarakennetta on yritetty tukea kyseenalaisella kivalatoumuksella (3). Ulkoseinän alaosa on lahovaurioitunut. Kuva otettu lattiaan tehdyn aukon kautta (4).